Dit is Bemontex: jouw duurzame outdoor merk

Steeds meer outdoor merken streven ernaar om duurzaam te produceren.  […]

Steeds meer outdoor merken streven ernaar om duurzaam te produceren.  Ze streven naar een balans tussen het bieden van hoogwaardige producten voor outdoor avonturen en het minimaliseren van hun impact op het milieu. Een logische stap, outdoor mensen houden van buiten. Bemontex is een echt duurzaam outdoor familiebedrijf, al sinds 1976 zijn wij gewijd aan het ontwikkelen van outdoor kleding. Sinds augustus 2023 staat de derde generatie van het bedrijf aan het roer. Met een grote ambitie: het meest duurzame outdoor merk in ontwerp en productie worden.

Bemontex houdt van buiten! Buiten zijn is gezond voor lichaam en geest. De missie van ons outdoor kledingmerk is van betekenis te zijn voor iedereen die van buiten houdt. We streven ernaar het buitenleven te optimaliseren door te inspireren, prikkelen en aan te moedigen naar buiten te gaan. Dit doen wij door kwalitatieve, comfortabele en duurzame kleding te ontwerpen en te produceren.

Met de juiste kleding wordt elke ervaring buitengewoon. Het liefst draagt kleding niet alleen bij aan een bijzonder en uniek gevoel, maar ook aan een mooie, eerlijke en duurzame wereld. Bij Bemontex vinden we het belangrijk dat kleding duurzaam en eerlijk geproduceerd is én dat we dit kunnen bewijzen.

Wat is een duurzaam outdoor merk?

Een duurzaam outdoor merk is een bedrijf dat zich richt op het produceren van outdoor kleding, uitrusting en accessoires met een sterke focus op milieuvriendelijkheid, sociale verantwoordelijkheid en ethische productiepraktijken. Duurzame merken streven ernaar om hun ecologische impact te minimaliseren door gebruik te maken van duurzame materialen, zoals gerecyclede vezels of biologisch katoen, en door productieprocessen te verbeteren om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Ze kunnen ook betrokken zijn bij initiatieven voor natuurbehoud en het ondersteunen van lokale gemeenschappen.

Bemontex als duurzaam outdoor merk

Bij Bemontex weten we dat het ontwikkelen van kleding impact heeft op de wereld om ons heen. Daarom focussen we in ons productieproces op een betere wereld voor milieu, mens en dier. We streven naar maximale duurzaamheid door voortdurend duurzame trends en ontwikkelingen te volgen.

Bemontex- het duurzame outdoormerk voor milieu en dier

We werken uitsluitend met gerecyclede en natuurlijke stoffen, waarbij we streven naar de meest duurzame optie met de beste functionaliteiten. Onze stoffenleveranciers zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van hun gebruik van milieuvriendelijke methode en  efficiënt watergebruik, aandacht voor bodemgezondheid en duurzaamheid van vezels. Wanneer wij werken met dierlijke producten doen wij dit in samenwerking met toonaangevende initiatieven die het dierenwelzijn waarborgen.

Bemontex – het duurzame outdoormerk voor de mens

Daarnaast werkt ons duurzaam outdoor merk alleen samen met fabrieken die het BSCI-certificaat hebben. Dit certificaat garandeert dat de fabrieken zorgen voor eerlijke lonen voor hun personeel, de maatschappelijke prestaties van de supply chain verbetert, er een verbod is op discriminatie, er geen sprake is van kinderarbeid en gezondheid en veiligheid gewaarborgd wordt.

Private label – jouw eigen duurzaam outdoor merk

Met ons duurzame outdoor merk hebben we al 50 jaar ervaring in het produceren van functionele kleding voor buiten, waaronder outdoorkleding, skikleding en vrijetijdskleding. Met ons Private Label dienstverlening ontzorgen we jou volledig. Ons team van stylisten, inkopers en marketeers zorgt ervoor dat jouw eigen collectie een succes wordt door jouw ambities en ideeën te vertalen naar een onderscheidende collectie om de markt te veroveren. Private Label levert jou grote voordelen op:

  • Een exclusieve outdoorcollectie die alleen te koop is in jouw winkel of keten. 
  • Bijdragen aan duurzaamheid door het gebruik van goede stoffen en finishes. 
  • Complete ontzorging en begeleiding, van productie tot verkoop.

Versterk je assortiment met Life-Line

Met Life-Line laten we de consument de kracht van buiten beleven. Of je nu retailer bent in outdoorkleding, een tuincentrum of bouwmarkt hebt of op zoek bent naar bedrijfskleding, wij hebben de perfecte kleding voor jou en jouw klanten. Is een eigen merk starten nog een te grote stap voor je, of ben je op zoek naar een merk om toe te voegen aan je collectie? Wij bieden de mogelijkheid om je assortiment te versterken met functionele kleding van Life-Line. Geniet van de exclusiviteit van ons duurzame outdoor merk terwijl je profiteert van de merkbekendheid. Met Life-Line Specials kunnen we zelfs jouw eigen producten en productgroepen ontwikkelen onder het merk van Life-Line.

Als je specifieke wensen hebt voor bepaalde producten of een eigen productlijn wilt ontwikkelen, staan we klaar om jouw ideeën tot leven te brengen. Met Life-Line ben je verzekerd van kleding die niet alleen functioneel en comfortabel is, maar ook nog eens stijlvol. Zo kunnen jouw klanten optimaal genieten van al het moois dat de buitenwereld te bieden heeft.

Wat zijn de voordelen van samenwerken met Bemontex

Het proces rondom de ontwikkeling van een eigen merk of collectie is complex en tijdrovend. Met ons uitgebreide netwerk en team van stylisten, inkopers en marketeers nemen wij jou werk uit handen. Dit bespaart jou kostbare tijd en geld. Tijd die jij kan besteden aan verdere groei van de onderneming. Voor iedere behoefte hebben we een aanbod op maat. Wil je een eigen merk of collectie ontwikkelen van concept tot design? Kies dan voor Private label. Wil je je assortiment uitbreiden met een merk gericht op een actieve levensstijl, kies dan voor de reguliere collectie van Life-Line. Heb je specifieke wensen, maar wil je geen eigen merk? Dan kunnen wij jouw collectie ontwikkelen onder het merk Life-Line.

Ga met ons op pad en laat je verrassen door de mogelijkheden!

 

Wij staan voor jou klaar

Op zoek naar functionele en comfortabele kleding voor jouw klant of werknemer?
Dan zijn wij jouw partner!

Bemontex