Onze duurzaamheidsmissie

De kledingindustrie is de op twee na meest vervuilende industrie ter wereld. De impact die wij kunnen maken is enorm. Wij streven naar een reductie van 55% in CO2 reductie in 2027. Hoe? Door gebruik te maken van duurzame stoffen, recycling, biologische finishes en fabrieken die groene stroom gebruiken.

Download de whitepaper

Aandacht voor mensen

Wij werken alleen met fabrieken die het BSCI-certificaat hebben. Dit certificaat betekent dat de fabrieken zorgen voor eerlijke lonen voor hun personeel, de maatschappelijke prestaties van de supply chain verbetert, er een verbod is op discriminatie, er geen sprake is van kinderarbeid en gezondheid en veiligheid gewaarborgd wordt.

Waar de reis begint

Je zou het bijna vergeten… Voordat de kleding gedragen wordt door jouw klant of werknemer heeft het kledingstuk al een reis afgelegd van een paar maanden. Het begint bij de teler van katoen, de inzameling van PET-flessen in de supermarkt of het verzamelen van afgedankte kleding.

Ons partnernetwerk in China, India, Bangladesh, Verenigde Staten en Europa zorgt ervoor dat we gebruik maken van de meest duurzame stoffen. Denk daarbij aan het Better Cotton Initiative (BCI), Repreve, Tencel, Heiq en Devan.